| Zafer Doğanbaş / Sitemiz en iyi Google Chrome ile görüntülenmektedir.| Site Kuralları | Facebook | Twitter | Ana Sayfam Yap!
Agustos Pembe 90 Image Banner 718 x 90

23 Temmuz 2013 Salı

seo blog

HTML ve Flash

flash

içeriği

 HTML’in tarihi ve anlamından yola çıkarak, Internetin çalışma prensiplerini de göz önünde bulundursak aşağıdaki gibi  bir sonuç çıkartabiliriz;  
Bulunduğumuz iletişim çağında veri transferi, hızlı bir evrim geçirmektedir. Yakın tarihe kadar veri transferi ve haberleşme arayüzü sadece text ile sınırlı kalırken, HyperText Markup Language sayesinde net ortamında sunum, resim ve text ile beraber de yapılabilmektedir. 
 Zaman geçtikçe yoğun bir şekilde kullanılan  www protokolünün özellikle sayfalarda ses ve resim kullanımının yoğunlaşması nedeniyle hız-kalite konusunda problemleri ortaya çıkmaya başlamıştır.
Bu problemi aşmak için yapılan çalışmalar; uydu teknolojisi, yeni yazılımlar, yeni versiyonlar, java ve diğerleri derken, meydana gelen en önemli gelişmelerden biri de  Flash olmuştur.  
Şimdiye kadar web sayfalarının tek hakimi HTML idi. Bu nedenle Internet üzerinde sayfa hazırlayanlar, HTML’in zahmetli kod yazma işinin üstesinden gelmek zorundaydılar. Java bu tahtı sarsmak yerine sağlamlaştırdı ve elinden geldiğince HTML’e destek verdi.HTML gerçek bir standart oldu. CGI-ASP-PHP de en güzel veri araçları haline geldi...
Her şey tamam yerli oturmuştu ama hala bir eksik vardı.”Animasyon,ses ve hareket”  
İşte bu desteği de HTML’e  Macromedia Flash ile verdi.
 Daha rahat bir arayüzle. Flash ile oluşturulan tüm çalışmalar, HTML içine sanki bir resimmiş gibi yerleştirilmesi, HTML ile sorunsuz çalışması, FrontPage ve diğer HTML editörleri ile uyumu sayesinde Flash gün geçtikçe, daha vazgeçilmez bir hale gelmiştir.
 Ve yeni bir standart format doğdu. SWF (Shock Wave Flash). Flash yardımcı programları diye adlandırabileceğimiz bu programlarda artık münferit olarak SWF ürünleri verebiliyor. Ayrıca bu ürünler, üzerinde hiç bir değişiklik yapılmadan  HTML içinde de  kullanılabiliyor...
Size flash anlatmadan önca bilmeniz gerektigini düşündügüm action ları veriyorum. Bunları bilmeniz ileride size büyük bir kolaylık sağlıycak... 
                                                                         

Sosyal Ağlarda Paylaş:
Sayfa Linki:
Sitene Ekle:
Forum'da Paylaş:

Zafer DOĞANBAŞ (Yazar Hakkında)
12 yıllık kuaförlük deneyimimi sizlere elimden geldiğince anlatmaya çalışan birisi :)

''seo blog'' Bu yazı; 23 Temmuz 2013 Salı tarihinde kategorisinde yayınlanmış olup Unknown tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca henüz yorum yapılmamış bir konudur.

0 yorum:

Yorum Gönder