| Zafer Doğanbaş / Sitemiz en iyi Google Chrome ile görüntülenmektedir.| Site Kuralları | Facebook | Twitter | Ana Sayfam Yap!
Agustos Pembe 90 Image Banner 718 x 90

23 Temmuz 2013 Salı

seo

BİLGİSAYARDA GEOMETRİK ÇİZİM YAPMAK

çizim
“Computer Aided Drafting/Design” kelimelerinin baş harfleri olan CAD’in Türkçe karşılığı BDÇ “Bilgisayar Destekli Çizim” veya BDT  “ Bilgisayar Destekli Tasarım” anlamına gelmektedir. Bu bilgisayar programını kullanarak teknik çizimler, klasik çizim gereçlerini kullanmadan bilgisayar ortamında çizilmektedir.


Bu program, klasik çizim tekniklerinin bilgisayar ortamına taşındığı, çizim yaparken bir çok kolaylığın sağlandığı, resim üzerinde yapılacak değişikliklerin kısa sürede yapılarak resmin güncelleştirildiği, çizilen bir resmin orijinal büyüklüğünde görülmesinin sağlandığı, yapılan resme malzeme atanması ile gerçek malzeme olarak kullanıcıya istediği bilgileri vermesinin yanında daha birçok fayda sağladığı ayrıca Autodesk, tüm pazar gruplarındaki profesyoneller için üretkenlik, esnek kullanım ve birbirleriyle bağlantı konusunda yeni standartlar belirleyen, yeni nesil tasarım yazılımı dünyanın en yaygın kullanılan PC tasarım yazılımıdır.
Üretkenlik önemlidir .
Tasarımda yazılım kullananların en önem verdikleri konu, üretkenliktir. AutoCAD 2000 geliştirilirken de en çok üzerinde durulan konu, üretkenlik artışının nasıl sağlanacağı olduğudur.
Tasarım yazılımı, engelleri ortadan kaldırmalıdır
Kullanıcılar yaratıcı fikirler ile bu fikirlerin bilgisayara taşınmasında kullanılan yöntemler arasındaki farkın en aza indirgenmesini isterler. En kötü durum, tasarım yazılımının bu anlamda engeller çıkarmasıdır. Dolayısıyla yazılım bu aşamada yöntem engellerini ortadan kaldırmalıdır.
Tasarım verisi dinamiktir
 Hepimiz biliyoruz ki tasarım verisi dinamiktir, sürekli değişir. Dolayısıyla tasarım verisine ulaşmak, veriyi kontrol etmek ve tekrar kullanmak, bizler için bu kadar önemli olan tasarımda anahtar rol üstlenir.
Tasarım kişiseldir
Tek bir çözüm, herkesin gereksinimini karşılamaz. Dolayısıyla tasarım yazılımı açık, esnek ve özelleştirilebilir olmalıdır.


Autocad’in İhtiyaç Duyduğu Donanım Özellikleri,
AutoCAD 2000 programını kurmak için bilgisayarınızda, programın ihtiyaç duyduğu donanımın minimum özelliklere ya da daha fazla özelliklere sahip olması gerekir.
Sistem için minimum özellikler aşağıdaki gibi olmalıdır.
Intel Pentium II, AMD K6II veya üstü mikroişlemci
64 MB bellek
Microsoft Windows 95,Windows 98, Windows NT 4.0 (SP5), Windows 2000 veya Windows ME işletim sistemi
1024x768 VGA görüntü birimi
100 MB boş sabit-disk alanı
fare veya Wintab sürücülü sayısallaştırıcı
4X CD-ROM sürücüsü
Bunlara ek olarak aşağıdakiler de gerekebilir:
Yazıcı veya çizici
Internet bağlantısı

AutoCAD Programının Kurulması
AutoCAD programını bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki yolu sırasıyla takip ederseniz programı bilgisayarınızda sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirsiniz.
1. Lisanslı AutoCAD2000 CD’sini CD-ROM sürücüsüne yerleştiriniz.Eğer bilgisayarınızda işletim sistemi olarak Windows NT 4.0, Windows 95 veya Windows 98, kullanıyorsanız CD’yi tıkladıktan belli bir süre sonra Autorun olarak kendiliğinden başlayacaktır. Eğer Autorun geçersiz ise, CDROM’un içinden setup.exe dosyasını çift tıklayarak çalıştırın.
2. Kurma menüsünü gösterdiğiniz zaman, Install AutoCAD2000 veya Install Migration Assistance seçeneğini seçin.
3. Hoş geldiniz ekranı geldikten sonra, NEXT’i seçin.
4. Serial Number diyalog kutusunun içerisine, AutoCAD2000 seri numarasını girin, daha sonra NEXT’i seçin.
5. Kişisel bilgi diyalog kutusu, girişinde isminizi, organizasyon isminizi, satıcı ismi ve telefon numarasını girin, sonra NEXT’i seçin.
Bu menüde kişisel bilgi diyalog kutusuna, girdiğiniz bilgiler tekrar gösterilir. Herhangi bir değişiklik için Back düğmesini tıklayınız, bilgilerin doğruluğunu kabul edip ilerlemek için 2. defa Enter tuşuna basınız. İlerlemeye hazır olduğunuzda NEXT’i seçin.
6. Destination location diyalog kutusunda, AutoCAD2000’nin kurulacağı sürücü ve yolu belirtiniz. Daha sonra NEXT’i seçin.
7. Kurma tipi (Setup Type) diyalog kutusunda, istediğiniz yükleme tipini seçiniz. Tam (Full), Tipik (Typical), Doğrudan (Compact) veya Özel (Custom), seçtikten sonra NEXT’i tıklayın.
Bu menü (Typical) aşağıdaki dosyaları kapsar.
İşletme ve destek dosyaları,
Fontlar,
Örnek çizimler ve alışılagelmiş LISP'ler,
Veri tabanı aletleri ve destek  dosyaları,
Sözlük kontrolleri (SPELL-CHECK) için sözlükler,
Dış yüzeye ait sürücüler,
Yardım dosyaları.
Eğer tam (Full), tüm seçenekler ile AutoCAD2000’i kurmak için Full’ü seçerseniz, Microsoft İnternet Kaşifi (Microsoft Internet Explorer) 4.0, sisteminizde kurulur. MSIE 4.0 yüklemek disk boşluğuna ilaveten 45.5 MB boş yer gerektirir.
Doğrudan (Compact),  sadece AutoCAD2000’nin işletilmesini kurar ve dosyalarını destekler.
Özel (Custom) yüklemek, AutoCAD2000’nin işletilmesini, destek dosyalarını ve belirlediğiniz herhangi bir özel kurulum dosyasını kurar .
8. Dosya-isim diyalog (Folder Name) kutusunda, AutoCAD2000 için yükleme dosyasını belirtin. Daha sonra NEXT’i seçin.
9. Metin Dosya İşbirliği (Text File Association) diyalog kutusunda, MNU, LSP ve PAT gibi AutoCAD2000’in küçük metin dosyalarıyla işbirliği yapmak için editörü belirtin.
10. Daha sonra NEXT’i seçin.
11.Kurulum işlemini başarıyla tamamladınız.
Kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı tekrar başlatmalısınız; çünkü programın hafızada aktif olabilmesi için bilgisayarın kapatılıp açılması gerekir..


Sosyal Ağlarda Paylaş:
Sayfa Linki:
Sitene Ekle:
Forum'da Paylaş:

Zafer DOĞANBAŞ (Yazar Hakkında)
12 yıllık kuaförlük deneyimimi sizlere elimden geldiğince anlatmaya çalışan birisi :)

''seo'' Bu yazı; 23 Temmuz 2013 Salı tarihinde kategorisinde yayınlanmış olup Unknown tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca henüz yorum yapılmamış bir konudur.

0 yorum:

Yorum Gönder