| Zafer Doğanbaş / Sitemiz en iyi Google Chrome ile görüntülenmektedir.| Site Kuralları | Facebook | Twitter | Ana Sayfam Yap!
Agustos Pembe 90 Image Banner 718 x 90

23 Temmuz 2013 Salı

seo

BİLGİSAYARA GİRİŞ


pc

giriş

Bilgisayar, kendisine verilen bilgileri alan, saklayan, üzerinde işlemler yapan, gerektiğinde de bu bilgileri yazıcı gibi birimlerle çıktı olarak veren elektronik bir makinedir.
En basit tanımla bilgisayar, kendisine verilen bilgileri kullanarak yeni bilgiler elde edebilen bir makinedir.
Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki kısımdan oluşur.

Donanım, bilgisayarın gözle görülen birimleri olup klavye, fare, fare,yazıcı, kablolar, elektronik  devreler vb. kısımlardan oluşur.
Bir bilgisayar  sistemi, beş temel birimden oluşur. Bu birimler aşağıdaki gibidir.

  1. Aritmetik ve mantık   birimi
  2. Kontrol birimi 
  3. Bellek birimi
  4. Giriş birimi
  5. Çıkış birimi

Yazılım, bilgisayarı donanımı kullanabilmek ve bilgisayarı çalıştırabilmek için kullanılan programlar topluluğudur. Bu programlar örnek olarak işletim sistemi (Windows,0S/2), kelime işlemci  (Word,  Note Pad, Word Pad), oyun programları (Tetris,Mayın Tarlası , Solitaire) verilebilir

Günümüzde bilgisayarlar, bir çok alanda  kullanılmaktadır. İnsanlar yaptıkları işleri daha hızlı, doğru ve kolay yapmak için bilgisayarlardan  faydalanmaktadırlar. Bilgisayar tek başına  hiçbir şey yapamaz . bu nedenle insan olmadan bilgisayar bir işe yaramaz .

Sosyal Ağlarda Paylaş:
Sayfa Linki:
Sitene Ekle:
Forum'da Paylaş:

Zafer DOĞANBAŞ (Yazar Hakkında)
12 yıllık kuaförlük deneyimimi sizlere elimden geldiğince anlatmaya çalışan birisi :)

''seo'' Bu yazı; 23 Temmuz 2013 Salı tarihinde kategorisinde yayınlanmış olup Unknown tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca henüz yorum yapılmamış bir konudur.

0 yorum:

Yorum Gönder